Valgene vi tar

Hver dag tar vi valg. Mange valg. Noen er enkle og har liten betydning og andre er vanskeligere og har større betydning. Jo eldre man blir, jo flere valg kommer og også viktigere valg. 

Nå har jeg begynt på mitt siste år på videregående, og har ikke peiling på hva jeg skal gjøre til neste år. Forrige uke var jeg på sesjon og dro dit fast bestemt på at jeg ikke skulle inn. Men det endret seg i løpet av den dagen. Jeg sa at jeg ikke ville bli innkallt der og da, fordi jeg var så usikker. Når jeg kom hjem var jeg veldig sikker på at jeg ville inn, men så har det vært mye frem og tilbake etterpå.
Mest sannsynlig får jeg ikke inn før i 2015, da må jeg altså vente et helt år før jeg får komme inn. Hva skal jeg gjøre da? Flytte hjem på Smøla, leve det gode liv hjemme hos mamma og ta noen vikarjober? Å ha vært i forsvaret kan være en fordel å ha på cv'en også, i noen jobbsammenhenger, og jeg får tatt opp fag og kan ta ganske mange forskjellige nyttige og unyttige kurs. Forsvaret er krevende både psykisk og fysisk, men det ser jo ut til at de fleste som er der har dte veldig morsomt også. 
 


Er dette meg om ett/to år? løpe rundt i skogen og rulle i gjørma, ohh yeah!

 

Skal jeg begynne å studere kanskje.. Hva skal jeg studere? Skal jeg prøve å komme meg inn på et bachelorstudie, eller skal jeg ta forkurs og prøve å forbedre karakterene mine å måtte ha et mye høyere snitt for å komme inn senere? og vis jeg skal studere.. HVOR skal jeg studere? Studietiden er jo etter hva jeg har hørt de beste årene i livet. Så jeg har litt lyst å ta noen år på skolebenken etter videregående også. Så da må jeg gjøre det før jeg begynner i fast jobb. For jeg kjenner meg selv såpass godt at vis jeg begynner å jobbe kommer jeg aldri til å studere senere. 

Eller skal jeg gjøre det jeg trivest godt med nå, å jobbe som prosessoperatør? Jeg trivest utrolig godt der jeg jobber som lærling så det å få fortsette eller komme tilbake senere hadde vært supert. Har jo en ganske grei inntekt bare med et fagbrev også (de aller fleste plassene i alle fall). Viss jeg får fortsette der jeg er lærling nå er det ikke så langt til Smøla, Remøya, eller Trondheim (hvor søsteren min bor, og sikkert de fleste av veninnene mine neste år), så det blir bare et pluss. Så er det jo fint å kunne starte i jobb så tidlig også. Men samtig har man jo hele livet til å jobbe. 

HERREGUD jeg blir sliten av å gå å tenke på dette hele tiden. Jeg har ikke stresset noe med hva jeg skal gjøre videre før nå. Helt ærlig har jeg nesten ikke tenkt på det i det hele tatt, siden jeg blir så fort stresset. eller kanskje er det fordi jeg vet jeg er så ubesluttsom og ikke tør tenke på det? Jeg er i allel fall veldig ubesluttsom i noen tilfeller i hverdagen. Grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg regner med at jeg ikke er den eneste i denne situasjonen og at jeg får klarnet tankene mine litt ved å skrive det. Føler meg litt lettere når jeg får tankene ut av hodet. 

 

Er det flere som sliter med samme problem? 
Hva skal du gjøre når du er ferdig på videregående?

-C 

Én kommentar

Anne

21.10.2013 kl.23:27

Anbefala folkehøgskule visst du e veldi usikker :)

mitthybelliv

22.10.2013 kl.11:40

Anne: Jaa, det har vært i tankene, men da blir det vel forsvaret for min del om jeg ikke klarer å bestemme meg for jobb eller skole.

Skriv en ny kommentar

hits